Van Oostveen: 'FC Twente kan door in Derde Divisie'

Reacties

Als FC Twente zijn licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijtraakt, kan de club verder in de nieuw te vormen Derde Divisie. Dat is vanaf volgend seizoen het hoogste amateurniveau.

Van Oostveen: 'FC Twente kan door in Derde Divisie'

'Als er geen sprake is van een failissement, gaat een club spelen in de huidige Topklasse, die dan de derde divisie gaat heten', vertelt KNVB-directeur Bert van Oostveen aan De Telegraaf. 'Daarboven zitten dan de nieuwe Tweede Divisie, de Jupiler League en de Eredivisie. Zodat een club minstens drie jaar nodig heeft om terug te keren op het hoogste niveau.'

Van Oostveen zei dat een nieuw akkoord met schuldeisers FC Twente mogelijk kan redden. 'In dat licht doe ik een moreel appèl op de voormalige toezichthouders en bestuurders, onder wie Joop Munsterman en Aldo van der Laan, om er geen langdurige financiële discussie van te maken en te gaan afpingelen in hun eigen belang. Ze zijn in grote mate verantwoordelijk voor de rotzooi die is ontstaan en de mensen in Twente wel iets verschuldigd, lijkt me', spreekt hij klare taal.

Er moet vóór 1 mei een nieuw crediteurenakkoord komen. Van der Laan en Munsterman hebben allebei nog een miljoenenbelang in FC Twente. Van Oostveen gaf woensdag al aan dat hij verwacht dat de Tukkers volgend seizoen niet meer actief zijn als profclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.