Van Nistelrooy ziet Ronaldo scoren en rood krijgen

Ruud van Nistelrooy nam zondagavond afscheid van Real Madrid. De naar Hambuger SV vertrekkende spits zag De Koninklijke met 2-0 winnen van Málaga. Cristiano Ronaldo was de man van de wedstrijd.

Voor aanvang van het duel betrad Van Nistelrooy het veld in Estadio Santiago Bernabéu. De spits werd toegejuicht door de fans van Real en hij kreeg uit handen van aanvoerder Guti een beeld overhandigd als dank voor bewezen diensten.

Van Nistelrooy zag daarna vanaf de tribune hoe Real drie punten in de wacht sleepte tegen Málaga. De thuisclub speelde niet goed, maar had voldoende aan twee doelpunten van Ronaldo in de eerste helft. Vooral de tweede treffer van de Portugees was bijzonder fraai. Hij scoorde met een harde volley van ongeveer twintig meter.

Met de overwinning zo goed als binnen, liet Ronaldo zich in de zeventigste minuut van zijn slechte kant zien. De sterspeler deelde een elleboogstoot uit aan tegenstander Patrick Mtiliga en kon inrukken met een rode kaart. Daardoor mist hij sowieso de lastige uitwedstrijd tegen Deportivo La Coruña. Door de zege bracht Real de achterstand tot koploper Barcelona terug tot vijf punten.