Van Nistelrooy verlaat Oranje en kiest voor PSV

Reacties

Ruud van Nistelrooy heeft besloten om het Nederlands elftal over een paar maanden achter zich te laten. De oud-aanvaller was assistent van bondscoach Danny Blind, maar geeft er de voorkeur aan om aan de slag te gaan bij PSV.

Van Nistelrooy verlaat Oranje en kiest voor PSV

Van Nistelrooy trad na het WK 2014 samen met Guus Hiddink aan bij het Nederlands elftal. Nadat Hiddink werd ontslagen door de KNVB, ging Van Nistelrooy verder als assistent van de nieuwe bondscoach Blind. Aan die samenwerking komt komende zomer echter een eind, meldt de Nederlandse voetbalbond.

De 39-jarige Van Nistelrooy gaat namelijk aan de slag binnen de jeugdopleiding van PSV, waar hij spitsentrainer wordt van de B1, de A1 en Jong PSV. De Brabander was al als stagiair actief in Eindhoven. 'Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd. Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal.'

'In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken', vervolgt Van Nistelrooy op de website van de KNVB. 'Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring.'

Van Nistelrooy, die de KNVB dankbaar is voor de kans die hij gekregen heeft bij Oranje, vertrekt eind juni bij het Nederlands elftal en zal de WK-kwalificatiereeks voor het wereldkampioenschap in Rusland niet meer meemaken als assistent-bondscoach. Het is nog onduidelijk of de KNVB op zoek gaat naar een vervanger en wie er eventueel in beeld zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.