Van Nistelrooy helpt ManUtd langs Fulham

Fulham heeft Old Trafford de verrassing in de FA Cup niet kunnen herhalen. Manchester United liet zich niet opnieuw op eigen veld verrassen (2-1). Met dank aan Ruud van Nistelrooy, die zijn eerste halve finale FA Cup bereikte.

In oktober verraste Fulham Manchester op Old Trafford. De Londense formatie kon in de FA Cup het kunststukje niet herhalen, al was de start bemoedigend. Steed Malbranque benutte halverwege de eerste helft een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Wes Brown op Luis Boa Morte.

Langer dan drie minuten hield de Londense voorsprong geen stand. Op aangeven van Ryan Giggs maakte Ruud van Nistelrooy de 1-0 ongedaan. De Nederlandse spits, die in de beginfase enkele kansen onbenut had gelaten, deed zijn werk in de tweede helft dunnetjes over. Dit keer fungeerde Cristiano Ronaldo als aangever.

Dankzij zijn productiviteit mag Van Nistelrooy zich voor het eerst opmaken voor zijn halve finale in de FA Cup. Sinds de winst in 1999 sneuvelde Manchester United in een eerder stadium.