Van Nistelrooy en Mathijsen geven zege in slotfase weg

In Spanje heeft Málaga een pijnlijke nederlaag geleden. Met Joris Mathijsen in de basis en Ruud van Nistelrooy als invaller boog Real Sociedad in de laatste minuten de 2-1 achterstand om in een overwinning. Ook Atlético Madrid won.

Real Sociedad – Málaga 3-2De Venezolaan Salomón Rondón kreeg bij de uitploeg opnieuw de voorkeur boven Van Nistelrooy. De Zuid-Amerikaanse spits beschaamde het vertrouwen van zijn trainer Manuel Pellegrini niet. Hij tekende na de eigen goal van Martín Demichelis voor de 1-1 en stelde Sebastián Fernandéz zelfs nog in staat Málaga aan een voorsprong te helpen.

Lang leek de ploeg van Pellegrini de voorsprong vast te houden. Met Van Nistelrooy inmiddels als invaller, hij verving Rondón na 73 minuten, verdween die marge binnen twee minuten. Carlos Vela was in de 89ste minuut verantwoordelijk voor de 2-2, waarna Diego Ifrán in blessuretijd zorgde voor vreugde bij de thuisclub: 3-2. Málaga blijft door de nederlaag subtopper. Sociedad is middenmoter.

Atlético Madrid – Rayo Vallecano 3-1Door doelpunten van achtereenvolgens Gabi, Radamel Falcao en Eduardo Salvio gingen de Madrilenen na 91 minuten riant aan de leiding. Het eigen doelpunt van Gabi kon dat feestje niet meer bederven. Beide ploegen bezetten na zondag een stek in de middenmoot.

Overige uitslagenOsasuna – Real Betis 2-1Real Mallorca – Athletic de Bilbao 1-1Granada - Real Zaragoza 1-0 Foto: VI Images