Van Marwijk tóch naar Palestina met Saudi-Arabië

Reacties

Bert van Marwijk zal toch met Saudi-Arabië een interland afwerken op Palestijns grondgebied. De FIFA heeft bepaald dat beide landen elkaar op 5 november in Ramallah zullen treffen in het kader van de Aziatische kwalificatiecampagne voor het WK van 2018.

Van Marwijk tóch naar Palestina met Saudi-Arabië

Beide landen werkten in juni het heenduel al af in het Saudische Dammam. De Saudi's, die dat pouleduel met 3-2 wonnen, weigerden vervolgens voor de terugwedstrijd over Israëlisch grondgebied te reizen, gezien de spanningen met dat land. Een vliegreis naar Palestina behoorde ook niet tot de mogelijkheden, omdat Israël zijn luchtruim niet wenste open te stellen.

Daarop legde de equipe van bondscoach Van Marwijk het verzoek bij de FIFA neer om het tweede duel op neutraal grondgebied te laten spelen; een verzoek dat aanvankelijk werd gehonoreerd door de wereldvoetbalbond, maar later toch werd afgewezen tot nader order. Woensdag heeft de FIFA dan toch besloten om de return in Palestina te laten plaatsvinden, aangezien de autoriteiten aldaar een waarborg hebben afgegeven voor de veiligheid rondom de veelbesproken wedstrijd.

De wereldvoetbalbond zal een veiligheidswaarnemer aanstellen, die nauw zal samenwerken met de Palestijnse voetbalbond en zal toezien op de tenuitvoerlegging van het veiligheidsplan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.