Van Marwijk: 'Snap boosheid Van Persie op Robben'

Oranje-bondscoach Bert van Marwijk wil niets weten van een relletje rond de wissel van Robin van Persie, zaterdag tijdens de oefeninterland in en tegen Brazilië (0-0). De keuzeheer toonde juist begrip voor de boze reactie van zijn centrumaanvaller.

Van Marwijk: 'Snap boosheid Van Persie op Robben'

Van Persie stapte na zijn wissel in de 64ste minuut - hij werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar - boos van het veld. Zichtbaar geïrriteerd gaf de aanvaller van Arsenal Van Marwijk een slap handje waarna hij meteen naar de kleedkamer liep.

'Robin was boos op Arjen Robben, die even voor die wissel de bal niet afspeelde', verklaarde Van Marwijk de irritatie van zijn spits tegenover het ANP. 'Ik snap dat. Van mij mag een speler even boos zijn.'

Op de vraag of het verstandig was dat Van Persie meteen de kleedkamers opzocht na zijn wissel wilde Van Marwijk niet reageren. 'Laten we hier nu geen zaak van maken. Dat zou een beetje flauw zijn. Ik heb de betrokkenen laten weten dat Robben de bal aan Van Persie had moeten geven', aldus de keuzeheer.

Het was niet voor het eerst dat Van Marwijk Van Persie mokkend van het veld zag lopen na een wissel. Tijdens het WK in Zuid-Afrika van vorig jaar was er een vergelijkbaar incident nadat Van Persie in de achtste finale tegen Slowakije (2-1 zege) na tachtig minuten naar de kant werd gehaald (zie foto onder).

Van Persie zou volgens liplezers tijdens zijn wandeling naar de zijlijn hebben geroepen dat Van Marwijk juist Sneijder had moeten wisselen, maar de aanvaller zelf ontkende dat na afloop.

Hij verklaarde destijds tegenover de camera's van de NOS zeer teleurgesteld te zijn omdat hij de wedstrijd tegen de Slowaken graag had willen uitspelen. Later bood Van Persie zijn ploeggenoten en de technische staf van Oranje zijn excuses aan voor zijn gedrag na de wissel. <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's