Van Marwijk moet woelig Wolfsburg uit het slop halen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de negende speelronde is dat het duel tussen VB Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg van zaterdagmiddag (15.30 uur).

Van Marwijk moet woelig Wolfsburg uit het slop halen


FORTUNA DÜSSELDORF
Klassering 11de plaats (10 punten uit 8 duels)

Vorm Fortuna Düsseldorf is het hernieuwde avontuur in de Bundesliga goed begonnen met tien punten. De laatste zege dateert echter alweer van 22 september, toen Greuther Fürth met 2-0 werd verslagen. Vorige week was Bayern München veel te sterk, 5-0.

Opvallend Pas zes keer scoorde Fortuna, vier daarvan werden gemaakt door Dani Schahin. De 23-jarige spits uit Oekraïne kwam deze zomer over van Greuther Fürth, waar hij vorig seizoen wisselspeler en slechts eenmaal trefzeker was. In Düsseldorf geloven ze heilig in zijn mogelijkheden en krijgt hij het volle vertrouwen. Schahin komt eindelijk tot wasdom. Zijn beste jaar tot nu toe had hij twee jaar geleden in de 3.Liga bij Dynamo Dresden, waar hij negen keer scoorde.

Afwezigen Reisinger (knie), Malezas (spierblessure), Soares (teen).

VFL WOLFSBURG
Klassering 18de plaats (5 punten uit 8 duels)

Vorm Slechts een keer won de peperdure ploeg van VfL Wolfsburg dit seizoen een competitiewedstrijd; met 1-0 van VfB Stuttgart op de eerste speeldag dankzij Bas Dost. In de zes duels daarna waarin de spits in actie kwam, slaagde hij er niet in te scoren. De doelcijfers van Wolfsburg vertellen het hele verhaal: twee vóór en vijftien tegen.

Opvallend Bert van Marwijk is de beoogde opvolger van de donderdag ontslagen trainer Felix Magath, nadat de spelers bij het bestuur kenbaar hadden gemaakt onder geen enkel beding verder te willen met hem. Van Marwijk: 'Ik heb nog geen gesprek gehad met Wolfsburg, ik ben ook niet benaderd. Wel weet ik dat mijn naam daar al een paar keer eerder is genoemd. Het is een club met mogelijkheden. Ze hebben veel spelers gehaald deze zomer. De Bundesliga vind ik een van de mooiste competities. Ik heb er eerder gewerkt, bij Borussia Dortmund (van 2004 tot december 2006, red.), en ik kom daar nog graag. Ik krijg bij Dortmund nog veel respect.'

Tegen Fortuna Düsseldorf zit Lorenz Köstner op de bank bij Wolfsburg. Hij werkt in diverse functies al jaren bij de club en was ook al eerder interim-trainer, van januari 2010 tot juni dat jaar. Köstner kon in de aanloop naar het duel nog niet zeggen wie in de spits staat: Dost of Lakic.

Afwezigen Pilar en Helmes (kruisband).

Düisseldorf en Wolfsburg speelden in de Bundesliga nog nooit tegen elkaar.

Bekijk hier al onze video's