Van Marwijk: 'KNVB laatste om Hiddink nu te evalueren'

Reacties

De KNVB heeft volgens Bert van Marwijk met de keuze voor Guus Hiddink de kans verspeeld om nu al met de Oranje-bondscoach om de tafel te gaan.

Van Marwijk: 'KNVB laatste om Hiddink nu te evalueren'

Na de nederlaag op en tegen IJsland in de EK-kwalificatie kondigde KNVB-directeur Bert van Oostveen aan scherper en sneller te evalueren met Hiddink omdat de problemen bij Oranje kennelijk structureel zijn. 'De KNVB is de laatste die iets over hem mag zeggen en heeft nu het minste recht van spreken', zei Van Marwijk in Studio Voetbal.

'Ze hebben twee jaar de tijd gehad om een nieuwe bondscoach te vinden. Ze kregen de kans een jongere trainer aan te stellen in de persoon van Ronald Koeman, die ook graag wilde', gaf de voormalige bondscoach uitleg. 'Ze hebben bewust gekozen voor een routinier als Hiddink met een grote staat van dienst. En dan moet je niet na drie wedstrijden, met één punt minder dan Duitsland, al gaan evalueren met Hiddink. Slechts één man kan Hiddink ontslaan en dat is Hiddink zelf.'

Van Marwijk kwam na het dramatische EK in 2012 ook in aanvaring met Van Oostveen, die publiekelijk zijn twijfels uitte over de fitheid van de spelers. Dat was tegen het zere been van de Deventer coach, die na het EK plaats maakte voor Louis van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.