Van Marwijk hoorde nog niets uit München: 'Heb een contract'

Reacties

Bert van Marwijk staat volgens het gezaghebbende Bild bovenaan het lijstje van 1860 München-eigenaar Hasan Ismaik om de vacature van hoofdtrainer in te vullen, maar de kans dat de Nederlandse coach op de avances ingaat lijkt nihil.

Van Marwijk hoorde nog niets uit München: 'Heb een contract'

De Jordaanse investeerder maakte vorige week de benodigde 4,2 miljoen euro over, zodat de club uit de Tweede Bundesliga de proflicentie behield, en zou volgens het Duitse dagblad met het aantrekken van zijn Wunschtrainer Van Marwijk een volgend probleem op willen lossen.

Na het ontslag van hoofdcoach Benno Möhlmann in april zat de club namelijk zonder hoofdcoach. Assistent-trainer Daniel Bierofka trad op als interim-manager en voorkwam degradatie ternauwernood, maar Ismaik heeft grotere plannen. Hij wil met 1860 München zo gauw mogelijk naar de Bundesliga en ziet Van Marwijk als dé man die dat moet bewerkstelligen. 'Dat is heel mooi van die meneer, maar ik heb nog geen contact gehad', reageert Van Marwijk tegenover Voetbal International.

'Bovendien heb ik een tijd geleden mijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Saudi-Arabië, voor de komende kwalificatieperiode (tot november 2017, red.). Daar richt ik me nu op.' De kwalificatiereeks voor het WK van 2018 begint voor de ex-bondscoach van Nederland en voormalig hoofdtrainer van onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV op 1 september, met de wedstrijd tegen Thailand. Met Saudi-Arabië is Van Marwijk nog ongeslagen. In tien duels zegevierden de Saudi's zeven keer en werd er drie keer gelijkgespeeld. (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.