Van Marwijk: 'Het viel me allemaal nog niet tegen'

Reacties

Bert van Marwijk begon dinsdag officieel aan zijn nieuwe job als bondscoach van Saudi-Arabië. De 63-jarige hoofdtrainer werd twee dagen voorafgaand aan het WK-kwalificatieduel met Oost-Timor aan de pers voorgesteld. Hij werkte 'in relatieve rust' toe naar zijn vuurdoop.

Van Marwijk: 'Het viel me allemaal nog niet tegen'

'Ik weet niet hoe de belangstelling voor Saoedische begrippen was...', blikte Van Marwijk na zijn tweede training als bondscoach van Saudi-Arabië terug op zijn perspresentatie. 'Volgens mij was het relatief rustig. Er waren een stuk of veertig belangstellenden. Maar alle belangrijke tv-stations waren erbij.'

Van Marwijk kwam op zondagavond aan in het land van zijn nieuwe broodheer en stond een dag later, hoewel zijn contract officieel pas op dinsdag 1 september inging, voor het eerst op het trainingsveld. 'We kunnen hier vanwege de hitte maar één keer per dag trainen, dus dat doen we 's avonds', lichtte hij toe.

Gretig
'De spelers hebben dit weekend ook nog gewoon hun competitiewedstrijden gespeeld, dus het kon ook niet anders', vervolgde de ex-bondscoach van Oranje kort nadat hij het veld afstapte. Van Marwijk koos er daarom voor om al op maandag te beginnen, zodat hij zijn spelers niet twee maar drie keer aan het werk kon zien voor de eerste interland onder zijn hoede.

Donderdag staat voor Van Marwijk en zijn Nederlandse staf namelijk al de vuurdoop op het programma, met de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oost-Timor. Zondag wacht een duel met Maleisië. Van Marwijk kon nog weinig kwijt over zijn verwachtingen voor die wedstrijden. 'De jongens maakten een gretige indruk op mij in de eerste twee trainingen, maar het is nu nog moeilijk in te schatten wat voor voetbalkwaliteiten deze jongens hebben. Al viel het me nog allemaal niet tegen. Ook wij moeten nog overal aan wennen, maar de mensen hier zijn ontzettend aardig. We zijn hier goed ontvangen.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.