Van Marwijk boekt met HSV broodnodige zege op Hannover

Hamburger SV heeft in eigen huis een belangrijke overwinning behaald op Hannover 96 (3-1). Daarmee won trainer Bert van Marwijk zijn eerste thuiswedstrijd bij Die Rothosen.

HSV moest het doen zonder de geblesseerde aanvoerder Rafael van der Vaart, die overigens verwacht binnen twee weken weer inzetbaar te zijn. Van Marwijk zag zijn elftal in de 28ste minuut ongelukkig op achterstand komen. Middenvelder Tomás Rincón werd onder druk aangespeeld en raakte de bal kwijt. Szabolcs Huszti nam over en haalde met links doeltreffend uit. Drie minuten later stond HSV alweer op gelijke hoogte. Na een afgeslagen vrije trap beproefde Milan Badelj (foto boven) zijn geluk met een volley, wat een schitterende treffer opleverde.

Direct na rust nam HSV zelfs een voorsprong. Maximilian Beister kopte een voorzet van Heiko Westermann binnen. Zes minuten voor tijd bepaalde Hakan Çalhanoglu de eindstand voor HSV op 3-1, waarmee de eerste thuiszege onder Van Marwijk een feit was. Onder de Nederlandse oefenmeester werd er in eigen huis gelijk gespeeld tegen VfB Stuttgart (3-3) en verloren van Borussia Mönchengladbach (2-0).

De overwinning komt voor Van Marwijk als geroepen. Hij verloor namelijk zijn laatste twee duels van Borussia Mönchengladbach (2-0) en Bayer Leverkusen (5-3). Daardoor was HSV gedaald naar de veertiende positie op de ranglijst. De zege verschaft het elftal van trainer Van Marwijk weer wat ademruimte. HSV klimt namelijk naar de elfde plaats met vijftien punten uit dertien competitiewedstrijden.