Van Marwijk blij met resultaat in bloedheet Bangkok

Reacties

De zware omstandigheden in Bangkok hebben het Saudi-Arabië lastig gemaakt. Tot genoegen van bondscoach Bert van Marwijk eindigde het WK-kwalificatieduel in een ruime zege (0-3).

Van Marwijk blij met resultaat in bloedheet Bangkok

'Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen', liet Van Marwijk direct na de zege in Thailand weten aan Voetbal International. 'In de eerste helft speelden we gedisciplineerd en bij vlagen heel goed voetbal. Toen hadden we ook met meer afstand moeten nemen dan 0-1.'

Het veld in Bangkok liet te wensen over. 'Het was ook in ons nadeel dat we op een zeer slecht veld speelden. In de eerste helft viel dat nog mee, maar in de tweede helft was het dramatisch. Op een goed veld hadden we veel eerder afstand genomen', aldus Van Marwijk.

De openingstreffer van Mohammed Al-Sahlawi bleek wel een goede basis voor het succes in Bangkok. 'Na rust kregen we last van de zware omstandigheden met ruim dertig graden Celsius en meer dan tachtig procent luchtvochtigheid', aldus Van Marwijk. 'Toen kwam ons combinatievoetbal er niet meer uit en hadden we het moeilijk. Na 25 minuten was Thailand echter ook kapot en konden we in de slotfase nog werken aan het doelsaldo. Die 0-3 kan misschien nog belangrijk zijn.'

Saudi-Arabië handhaafde zich als koploper in groep B van de Aziatische WK-kwalificatiereeks, waarin achtervolger Australië verrassend punten liet liggen tegen Irak (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.