Van Marwijk: 'Bemoei me niet met tactiek en opstellingen'

Reacties

Clubliefde brengt Bert van Marwijk ertoe Go Ahead Eagles de helpende hand te reiken. De voormalige bondscoach van Oranje wil de club uit Deventer steunen in de strijd tegen degradatie.

Van Marwijk: 'Bemoei me niet met tactiek en opstellingen'

Van Marwijk en René Eijkelkamp fungeren tot het einde van het seizoen als klankbord voor de spelers en technische staf. 'Ik ga alles doen wat binnen mijn mogelijkheden ligt om deze mooie club in de eredivisie te houden en ik hoef daar natuurlijk niets voor terug te hebben', zegt Van Marwijk tegenover Voetbal International.

'Ik kom uit Deventer, ben hier ooit begonnen en ik heb jarenlang in het eerste elftal gespeeld. Ik ga mijn gezicht regelmatig laten zien bij de club en zal dan helpen waar mogelijk', aldus de voormalige trainer van onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. 'Maar ik ga me niet bemoeien met de tactiek en opstellingen. Daar is trainer Dennis Demmers verantwoordelijk voor.'

'Ik ga volgende week kennismaken met de spelers. Het belangrijkste is om het zelfvertrouwen terug te krijgen in de ploeg en dat we erin blijven. Go Ahead Eagles is niets minder dan de overige onderste vijf clubs, maar heeft de laatste weken wel wat tikkies opgelopen', aldus Van Marwijk. 'Tegen NAC Breda (1-0, red.) hebben ze alles gegeven en verliezen ze ongelukkig in de laatste minuut, terwijl ze de laatste wedstrijd tegen Vitesse (2-0, red.) kansloos onderuit zijn gegaan.'

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Go Ahead voorlaatste, op acht punten van hekkensluiter FC Dordrecht. Het gat met de veilige vijftiende plek is twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.