Van Marwijk: 'Azië-trip van HSV is alles behalve ideaal'

Trainer Bert van Marwijk wil tijdens het trainingskamp in het Midden-Oosten zijn Hamburger SV beter leren kennen. De onderbreking voor een lucratief duel in Indonesië komt daarom ongelegen.

Van Marwijk: 'Azië-trip van HSV is alles behalve ideaal'

Hamburger SV vertrekt dinsdag voor het trainingskamp in Abu Dhabi. Maar tot ongenoegen van Van Marwijk wacht in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ook nog een reis naar Indonesië.

De commerciële trip is niet het idee van de voormalig Oranje-bondscoach. 'Het hoort er tegenwoordig bij, maar het is alles behalve ideaal. We hebben daardoor ook niet zoveel trainingen', aldus Van Marwijk. Hamburger SV ontvangt bijna een half miljoen euro voor het duel met Club Arema Cromus. Die Rothosen kunnen dat geld goed gebruiken.

Van der Vaart beseft dat het allesbehalve een vakantietrip wordt. 'We gaan er niet heen om op het strand te liggen', aldus de Oranje-international, die een vervelend jaar achter zich wil laten. 'We hebben vaak gezegd dat het beter moet. Nu moet dat maar een keer gaan gebeuren. Daarom zullen we veel trainen en veel praten. We hebben dan ook de tijd zaken uit te spreken en te veranderen.'

Bekijk hier al onze video's