Van Leeuwen: 'Project Anorthosis vergelijkbaar met Vitesse'

Reacties

Ted van Leeuwen heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Anorthosis Famagusta. De voormalige technisch directeur van Vitesse is aangesteld om een verjongingskuur door te voeren bij de Cypriotische club.

Van Leeuwen: 'Project Anorthosis vergelijkbaar met Vitesse'

Van Leeuwen vertrok begin dit seizoen na vier jaar bij Vitesse. Hij noemt de uitdaging die hij op Cyprus aangaat een 'vergelijkbaar project' als dat in Arnhem, waar hij vanaf het seizoen 2010/11 ruim drie jaar technisch directeur was en met de inmiddels weer opgestapte Merab Jordania samenwerkte. 'Het project bij Anorthosis is in financieel opzicht weliswaar op een kleinere schaal, maar de Cypriotische competitie zit op een behoorlijk niveau. Het land heeft net zoveel Europese tickets als Nederland.'

Anorthosis behoort samen met APOEL Nicosia en Omonia Nicosia tot de drie topclubs van het Cypriotische voetbal. In 2008 werd de club voor het laatst kampioen. Afgelopen seizoen moest het de landstitel echter laten aan recordkampioen APOEL. Momenteel staat de ploeg van trainer Nikolaos Kostenoglou echter op een teleurstellende zesde plaats. Onder Van Leeuwen moet de club de weg omhoog weer inzetten.

'Anorthosis heeft een verouderd elftal, ze willen gaan verjongen', zegt hij in gesprek met Voetbal International. Het is geen toeval dat Van Leeuwen daarvoor is aangesteld. 'De renovatie moet gebeuren op Nederlandse leest.' Hoe de club uitgerekend bij hem is terechtgekomen, weet Van Leeuwen niet. 'Dat is niet mijn zaak. Ik weet alleen dat ik een van de zestien kandidaten was.'

Van Leeuwen had sinds zijn vertrek ook al een adviserende rol bij het Maltese Valletta FC. Ook nu hij op Cyprus aan de slag gaat zal hij dat blijven doen. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.