Van La Parra kan verlengen, Kum moet vertrekken

Reacties

Rajiv van La Parra kan zijn contract verlengen bij SC Heerenveen. De rechtsbuiten is na dit seizoen transfervrij en heeft momenteel een aanbieding van de Friezen in beraad. Christian Kum moet vertrekken.

Van La Parra kan verlengen, Kum moet vertrekken

De aflopende verbintenis van Van La Parra (22) werd door Heerenveen volgens procedure formeel opgezegd. Nu heeft hij zoals verwacht een nieuwe contractaanbieding voorgeschoteld gekregen. Technisch directeur Hans Vonk verwacht deze week uitsluitsel van de aanvaller.

Van La Parra heeft er bijna drie seizoenen op zitten in Friesland. Daarin speelde hij 96 keer mee en scoorde in die duels zestien keer.

Kum is wel bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de Friezen. De verdediger komt niet meer in aanmerking voor een contractverlenging. De 28-jarige mandekker speelde twee seizoen voor Heerenveen, waarin hij tot 41 optredens kwam.

Eerder werd Arnold Kruiswijk, tevens verdediger, een verlaagde aanbieding gedaan. Hij heeft daar nog geen uitsluitsel over gegeven.

De ploeg van trainer Marco van Basten, die komende zomer overstapt naar AZ, maakt een goed seizoen door. Momenteel staat Heerenveen zesde, met nog twee wedstrijden voor de boeg. FC Utrecht komt zondag op bezoek, terwijl de Friezen een week later afreizen naar Noord-Brabant, waar RKC Waalwijk de tegenstander is. Directe plaatsing voor Europa League-voetbal is nog mogelijk. De vierde plek, waar Vitesse nu staat, geeft daar recht op. De achterstand daarop is nu drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.