Van La Parra: 'Doelpunten maken in een derby is mooi'

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten hield een goed gevoel over aan de gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen (3-0), vooral het spel van zijn team in de tweede helft. Een welkome winst voor de Friezen, die pas de tweede keer dit seizoen drie punten pakten.

'De eerste helft was gelijkopgaand', concludeerde Van Basten (foto) na afloop. 'Op het moment dat wij de eerste goal maakten liet Groningen het een beetje los. Voor hetzelfde geld was dat andersom gegaan. De tweede helft zat het bij ons beter in elkaar. Dan maak je elkaar sterker in plaats van zwakker. Deze overwinning komt prettig binnen. Het is pas onze tweede.'

Rajiv van La Parra hield ook een goed gevoel over aan de wedstrijd. De buitenspeler scoorde twee keer. 'Doordat we het initiatief namen hebben we de doelpunten gemaakt. Wij gingen op zoek naar het doelpunt, Groningen loerde op de counter.’

'Ik zat in een mindere periode, maar ben goed gesteund door mijn familie en andere mensen dichtbij me. Het is mooi dat je twee doelpunten mag maken in zo'n derby, je merkt hoe het bij de mensen leeft.'

SC Heerenveen is FC Groningen tot een punt genaderd door te winnen. De Friezen staan na negen speelronden op de twaalfde plaats. Foto: VI Images