Van Kessel blijft kritisch na droomdebuut bij Slavia

Reacties

Met een goal en een assist heeft Gino van Kessel donderdagavond in zijn eerste wedstrijd voor Slavia Praag direct zijn visitekaartje afgegeven, al blijft de zomeraankoop kritisch. De verwachtingen zijn hoog in de Tsjechische hoofdstad.

Van Kessel blijft kritisch na droomdebuut bij Slavia

Met de dubbel en de Slowaakse topscorerstitel op zak, vertrok Van Kessel door de hoofduitgang bij AS Trencín. In Praag wordt het volgende hoofdstuk geschreven in de voetballoopbaan van de ex-Ajacied. De 23-jarige aanvaller hielp Slavia donderdagavond in de tweede voorronde van de Europa League direct voorbij Levadia. Na een 3-1 uitnederlaag wonnen de Tsjechen in eigen huis met 2-0, mede dankzij de productieve Van Kessel.

'Maar over mijn spel was ik zeker niet tevreden', zegt Van Kessel tegen Voetbal International. 'Ik speelde vanaf rechts en had veel vrijheid gekregen van de coach. Aanvallend mocht ik mijn ding doen en voor de actie gaan. Bij een-tegen-een-situaties is het normaal 50-50 of ik er langs kom, nu was het 80-20 in mijn nadeel. Als ik er dan eens voorbij kwam, dan gaf ik vaak een slechte voorzet.'

Door zijn kopgoal halverwege de tweede helft had niemand het daar meer over na afloop in de Eden Arena. Na succesvolle jaren bij Trencín, waar Van Kessel in zijn laatste jaar met zeventien goals een groot aandeel had in de landstitel, is dat de plek waar de aanwinst het moet laten zien. 'Het is weer een stapje hoger, maar de eerste indruk is heel positief. Het stadion is prachtig en mijn ploeggenoten zijn prettig in de omgang.'

Slavia werd voor het laatst kampioen van Tsjechië in 2009. Vervolgens volgden magere jaren, met de vijfde plaats van vorig seizoen als lichtpunt. Dat neemt niet weg dat de ambities groot zijn. Voorzitter Jaroslav Tvrdik wil de aansluiting vinden met de top. Slavia moet weer strijden om de titel en zich laten zien in Europa. 'Ik geloof echt dat Gino, die zich keer op keer heeft bewezen bij AS Trencín, ons daarbij kan helpen', sprak de preses bij de presentatie van zijn Nederlandse aanwinst.

'In de Europa League proberen we de groepsfase te halen. Nu ontmoeten we Rio Ave. Het is lastig in te schatten hoe sterk die ploeg is. Ik weet wel dat wij heel veel kwaliteiten hebben', klinkt het vol vertrouwen uit de mond van Van Kessel, voor wie Slavia ruim één miljoen euro betaalde. 'Er waren mensen die schrokken van die prijs, want het is veel geld. Zeker voor een club uit de Tsjechische competitie. Dan moet je het toch laten zien als topscorer van Slowakije.' (Bas van den Hoven)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.