Van Hyfte: 'Wij staan maar één keer in deze rubriek'

Reacties

VI belicht elke week de drie ploegen die de ranglijst sluiten in de rubriek Onder de Streep. Tom Van Hyfte verwacht dat Roda JC niet vaker zal deelnemen aan de rubriek.

Van Hyfte: 'Wij staan maar één keer in deze rubriek'

Roda JC moet zich op lijfsbehoud gaan richten na de roerige periode waarin tal van nieuwe spelers, een nieuwe mede-eigenaar en Nicolas Anelka neerstreken in Kerkrade. 'Ik heb alle grappen al voorbij horen komen. Dat ik over een paar jaar tegen Real Madrid in de Champions League voetbal, dat we door de komst van negen nieuwe spelers een dubbeldekker als spelersbus nodig hebben. Daar moeten we maar mee kunnen omgaan', vindt de dertigjarige aanvoerder.

'Er telt maar één ding en dat is dat we Roda JC in de Eredivisie houden. Er zullen misschien wat spelers moeten wijken voor de nieuwe jongens. Dan kunnen we wel gaan klagen en zagen, maar we kunnen het ook professioneel oppakken en zeggen dat door concurrentie iedereen scherper en dus beter wordt. Daar moeten we inspiratie uit halen.'

'Mij heb je volgende week in elk geval niet meer aan de lijn, wij staan maar één keer in deze rubriek. Tegen Ajax (0-2 verlies, red.) kwam zondag het oude euvel weer naar boven: dat we moeilijk scoren. We hebben echt de kansen wel gehad. We houden ons maar vast aan de vier goals die we een week eerder tegen Excelsior hebben gemaakt. Dan moet het zaterdag goed komen tegen Heracles, ik verwacht dat we punten gaan pakken in Almelo.'

Roda JC speelt zaterdag om 18.30 uur tegen Heracles Almelo en staat momenteel op de zeventiende plaats van de ranglijst, met evenveel punten als hekkensluiter Go Ahead Eagles (16).

Lees in de nieuwe Voetbal International en op VI PRO de rubriek Onder de Streep waarin wekelijks de clubs in de staart van de ranglijst worden belicht. In deze eerste editie de aanvoerders van ADO Den Haag, Roda JC en Go Ahead Eagles.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.