Van Hyfte en Voorjans langer bij MVV Maastricht

MVV Maastricht heeft de aflopende contracten met middenvelders Tom Van Hyfte (24) en Lance Voorjans (20) weten te verlengen. De Belg Van Hyfte, bezig aan zijn tweede seizoen in De Geusselt, tekende bij tot medio 2014.

Van Hyfte en Voorjans langer bij MVV Maastricht

'Tom ontwikkelt zich tot een heel dominante linkermiddenvelder. Hij heeft karakter, scorend vermogen en vervult een belangrijke rol in de groep', aldus manager voetbalzaken Ron Elsen van MVV in gesprek met Voetbal International.

Voorjans is een talent dat afkomstig is uit de eigen opleiding. Hij verlengde zijn verbintenis met twee seizoenen. 'Een creatieve jongen, technisch en tactisch goed geschoold. Net als Tom past hij in onze plannen voor de toekomst', aldus Elsen.

MVV richt zich dit seizoen op, na jaren waarin financiële ellende de boventoon voerde. De club begon met acht strafpunten aan de competitie, maar staat inmiddels dertiende. In de strijd om de derde periodetitel gaat de ploeg van trainer René Trost zelfs aan kop, met vijftien punten uit zes duels.

'Als wij er deze of volgende week in slagen om die periode te winnen, dan zal de ontlading enorm zijn', voorspelt Elsen. 'Intern weten we al een tijdje dat we op de goede weg zijn, maar zo’n succes zou een mooie bevestiging zijn. Het zal de ontwikkeling van MVV ook versnellen. Toch ligt onze prioriteit ergens anders: niet degraderen, dat blijft het allerbelangrijkste.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's