Van Hout schiet RKC laat langs eerstedivisionist Zwolle

RKC Waalwijk is in de KNVB-beker op bezoek bij eerstedivisionist FC Zwolle met de schrik vrijgekomen. De Waalwijkers boekten een late overwinning: 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd enkele minuten voor het einde gemaakt door Roald van Hout. De aanvaller was het eindstation van een van de spaarzame goede aanvallen van de ploeg van trainer Ruud Brood en tikte een afgemeten voorzet van Evander Sno binnen.

Zwolle, koploper in de Jupiler League, had weliswaar het grootste deel van de wedstrijd het betere van het spel, maar deed zichzelf tekort. In de eerste helft liet de ploeg van trainer Art Langeler een uitgelezen kans op voorsprong te komen onbenut: Joey van den Berg zag zijn strafschop gekeerd worden door RKC-doelman Jeroen Zoet. Foto: VI Images