Van Hooijdonk over Blind: 'Wat als we ons niet kwalificeren?'

Reacties

Pierre van Hooijdonk was al verbaasd over de aanstelling van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van Oranje, maar over de bekendmaking van Danny Blind als diens opvolger na het EK in 2016 des te meer. 'Ik begrijp niet zo goed waarom de aanstelling van Blind nu al bekend gemaakt wordt', zegt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International.

Van Hooijdonk over Blind: 'Wat als we ons niet kwalificeren?'

De KNVB heeft Hiddink aangesteld als opvolger van Louis van Gaal na het WK in Brazilië. De 67-jarige Hiddink is een contract voor twee jaar overeengekomen met de voetbalbond en moet Oranje naar het EK van 2016 in Frankrijk zien te leiden. Daarna neemt assistent-bondscoach Blind het stokje over.

'Ik vind het prima dat Danny bondscoach wordt, ik heb persoonlijk niets tegen hem. Maar de timing is opvallend', aldus Van Hooijdonk. 'De KNVB wil misschien een stukje zekerheid inbouwen door Blind vast aan te stellen als opvolger van Hiddink. Maar je weet niet wat er in die tussentijd gebeurt', aldus de voormalige Oranje-international. 'Ik bedoel, stel dat Oranje zich niet heeft gekwalificeerd? Dan kunnen we allemaal naar Hiddink wijzen, maar Blind zit ook in de technische staf natuurlijk. En die gaat het daarna overnemen.'

Rigoureus
'Maar goed, ik was al verbaasd dat ze bij Guus terecht zijn gekomen', vervolgt Van Hooijdonk. 'Ik had verwacht dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach zou worden. De overstap van Van Gaal naar Hiddink is vrij rigoureus als je kijkt naar de persoonlijkheden. Die twee wijken in alle opzichten af van elkaar. Als trainer en als mens.'

'Ik ben alleen benieuwd welke spelers na deze zomer af gaan vallen en welke spelers die gaten eventueel op gaan vullen. Een ding lijkt zeker: Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zullen onder Guus langer het vertrouwen genieten dan onder Louis', besluit Van Hooijdonk. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.