Van Hintum matchwinnaar in Overijsselse derby

In de Jupiler League was FC Zwolle te sterk voor Go Ahead Eagles. Door de zege blijft de ploeg de ranglijst aanvoeren. FC Den Bosch won bij FC Oss.

Go Ahead Eagles-FC Zwolle 0-1De traditioneel beladen derby tussen de Overijsselse clubs werd acht minuten voor rust beslist door verdediger Bart van Hintum. Hij bracht FC Zwolle op voorsprong en zag dat er niet meer gescoord werd in Deventer. FC Zwolle dat gecoacht wordt door Art Langeler, verstevigt met de winst zijn koppositie. De ploeg vergaarde 35 punten uit veertien wedstrijden.

FC Oss-FC Den Bosch 0-2De uitploeg sloeg na rust zijn slag. Na 52 minuten was Benjamin van den Broek trefzeker en in de voorlaatste minuut scoorde Danny Verbeek. FC Den Bosch krijgt door dit resultaat de subtop in beeld, terwijl FC Oss in de onderste regionen van de middenmoot blijft staan. Foto: VI Images