Van Hanegem wordt adviseur Feyenoord-directie

Reacties

Feyenoord en Willem van Hanegem hebben een akkoord bereikt over een hernieuwde samenwerking. De oud-speler en –trainer van de Rotterdamse Eredivisieclub gaat de directie adviseren over technische zaken.

Van Hanegem wordt adviseur Feyenoord-directie

De nieuwe rol van Van Hanegem uit zich niet in een officiële functie. De clubicoon zal op regelmatige basis technische zaken bespreken met de huidige directie, waarvan technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Eric Gudde de kopstukken zijn.

Feyenoord deed de laatste tijd zijn uiterste best de banden met Van Hanegem weer aan te halen. Zo werd de tribune aan de korte zijde van De Kuip naar De Kromme genoemd op diens zeventigste verjaardag. De oud-international werd bovendien ook nog in de schijnwerpers gezet met de uitreiking van de Faas Wilkes Prijs en het in het leven roepen van de Willem van Hanegem Trofee.

In 1995 was Van Hanegem voor het laatst officieel in dienst van Feyenoord, toen hij na drie jaar vertrok als trainer. In de periodes 1968-76 en 1981-83 was hij in De Kuip actief als speler. Daarna werkte hij ook nog twee jaar als assistent. Als speler werd hij drie keer landskampioen en won hij de Europa Cup I, de wereldbeker voor clubteams, de UEFA Cup en twee KNVB-bekers. Als trainer was hij met één landstitel en twee KNVB-bekers eveneens succesvol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.