Van Hanegem wijst PSV en Feyenoord op wetten topsport

Reacties

Feyenoord en PSV spinnen naar eigen zeggen garen bij het ontbreken van Europese verplichtingen. Willem van Hanegem kan daar met zijn hoofd niet bij.

Van Hanegem wijst PSV en Feyenoord op wetten topsport

Bij PSV en Feyenoord ving Van Hanegem geluiden op dat het gebrek aan Europese verplichtingen positief is. 'Ik hoorde Phillip Cocu zeggen dat niet meer meedoen in Europa een voordeel is, want nu kan PSV zo lekker trainen. En Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, zei min of meer hetzelfde. Het was een voordeel dat ze uit Europa lagen', zegt de oud-international in het AD.

'Ik begrijp daar helemaal niets van. Als we rapporten vol schrijven over hoe het Nederlandse voetbal weer aansluiting moet vinden bij de top in Europa, is dit wel een aandachtspuntje. Het druist tegen alle wetten van topsport in om een uitschakeling, op welk niveau ook, juichend te accepteren.'

Volgens Van Hanegem is het een verkeerde gedachtegang. 'Als je als trainer of directeur vindt dat uitschakeling een voordeel is, dan is er nog een lange weg te gaan. Van de lat lager leggen is nog nooit iemand beter geworden.'

In tegenstelling tot Feyenoord en PSV is Ajax nog wel in de race voor een Europese prijs. De Amsterdammers spelen op 16 februari hun eerste Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.