Van Hanegem kritisch: 'Je hebt toch een schaduwlijstje?'

Reacties

Willem van Hanegem is niet te spreken over de passiviteit van Feyenoord op de transfermarkt. Volgens het clubicoon is er door de technische leiding slecht geanticipeerd.

Van Hanegem kritisch: 'Je hebt toch een schaduwlijstje?'

'Drie internationals én de beste spits van de competitie zijn weg. Dan is het logisch dat het voetbal tegen Besiktas (1-2 nederlaag, red.) pijn aan de ogen deed', aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

'Maar dat vertrek, vooral dat van Graziano Pellè, zag je al maanden aankomen. Dan kun je wel zeggen dat je je niet laat opjagen, maar dat vind ik nergens op slaan. Je hebt toch een schaduwlijstje? Lukt Bas Dost niet, dan ga je naar de volgende kijken', vervolgt Van Hanegem. De kritiek van De Kromme is saillant, want hij was de afgelopen maanden met Feyenoord in gesprek over een adviserende technische functie, maar bereikte geen akkoord met technisch directeur Martin van Geel, die dus nu van hem onderuit de zak krijgt.

'Terence Kongolo en Sven van Beek komen eraan. Die jongen van SC Heerenveen (Bilal Basaçicoglu, red.) is een aardige aankoop, maar spelers vermoeden dat er onvoldoende gedaan wordt', verwijst Van Hanegem naar de eerdere kritiek van bijvoorbeeld Ruben Schaken en Jordy Clasie. 'Zij willen op het hoogste niveau spelen. Feyenoord moet beter worden een niet steeds minder. Het zou toch geweldig zijn weer eens het kampioenschap te winnen? Wanneer het Ajax straks voor de vijfde keer achter elkaar lukt, vind ik dat toch wel treurig.'

Feyenoord incasseerde vorige maand meer dan dertig miljoen euro door de verkoop van Daryl Janmaat, Graziano Pellè, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. Daar tegenover staat de komst van Warner Hahn, Luke Wilkshire, Khalid Boulahrouz en Bilal Basaçikoglu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.