Van Hanegem: 'Bekerzege Groningen past goed bij deze tijd'

Reacties

De KNVB-bekerfinale was volgens Willem van Hanegem kenmerkend voor de huidige staat van het Nederlandse voetbal. En een argument voor een verbouwing en behoud van De Kuip.

Van Hanegem: 'Bekerzege Groningen past goed bij deze tijd'

Van Hanegem hield al rekening met een voor buitenstaanders tegenvallende eindstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen (0-2). 'Er is maar heel af en toe sprake van een echt mooie wedstrijd. Kijk de geschiedenis er maar op na', aldus de oud-international in het AD. 'Dat een ploeg als FC Groningen de beker won, past goed bij deze tijd. Dit seizoen kon iedereen van iedereen winnen.'

De bekerfinale deed hem ook weer denken aan vroeger, aan zijn tijd bij Feyenoord. 'Het is zoiets moois om als voetballer een volle Kuip in te lopen. Ik kan me niet voorstellen dat de spelers van FC Groningen en PEC Zwolle geen kippenvel hadden', aldus het Feyenoord-icoon.

Dat gevoel is in zijn ogen ook een argument om het stadion niet te vervangen maar te verbouwen. 'Zo'n stadion mag toch niet verdwijnen? Daarom moet Feyenoord gewoon in De Kuip blijven en de boel lekker gaan verbouwen', liet Van Hanegem optekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.