Van Hanegem: 'Aan Berghuis kun je best eens vragen of hij de weg kwijt is'

Reacties

Willem van Hanegem is kritisch op hoe de media bij interviews omgaan met trainers en spelers. De oud-international zoomt in zijn wekelijkse column in AD/Sportwereld in op uitlatingen van PSV-trainer Peter Bosz en Ajacied Steven Berghuis.

Van Hanegem: 'Aan Berghuis kun je best eens vragen of hij de weg kwijt is'

'Toen Bosz in de Kuip voor de zoveelste keer vertelde dat dit PSV veel betere spelers heeft dan die gasten waar hij ooit elders mee werkte, was er weer niemand die eens zei: Maar Peter, en die spelers dan?', aldus Van Hanegem, die in zijn column verwijst naar eerdere periodes van Bosz bij Ajax en Borussia Dortmund.

'Begrijp me niet verkeerd, Bosz mag zelf weten wie hij beter vindt natuurlijk: Akanji of Boscagli, Reus of Til. En dat hij zijn huidige selectie natuurlijk nog meer zelfvertrouwen wil geven, mag. Maar vaak wordt alles maar klakkeloos opgeschreven', verklaart De Kromme.

'Robin van Persie vertelde ooit dat het Feyenoord uit zijn tweede periode in De Kuip beter voetbal liet zien op het trainingsveld dan het sterke Arsenal waar hij speelde en de mensen geloofden hem nog ook. Later zei hij dat het natuurlijk klinkklare onzin was en toen lachten de journalisten die het als waarheid hadden gebracht, keihard met hem mee.'

Berghuis
'PSV boekt geweldige resultaten. Ze zijn door in de Champions League. De voorsprong in de Eredivisie is nu al zo groot dat de titel die club niet meer kan ontgaan. Maar niet bij alles wat ze daar zeggen, hoef je te knikken. Zoals je aan Steven Berghuis best eens kunt vragen of hij de weg kwijt is als hij zelf zijn tackle op Correa van Marseille niet eens een gele kaart vond', stelt Van Hanegem. 'In Amsterdam zeiden ze ook: het was pas z’n eerste rode kaart. Nou en? Ajax-spelers krijgen, zeker in de Eredivisie, zelden rood. Denk aan Edson Álvarez, die zonder overdrijven misschien wel tien keer ontsnapte aan rood in zijn Ajax-tijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.