Van Ginkel zag winterse overstap naar Ajax niet zitten

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft deze winter geprobeerd om Marco van Ginkel naar Amsterdam te halen. Toen hij een verhuur afwees, schakelde De Boer over op Daley Sinkgraven.

Van Ginkel zag winterse overstap naar Ajax niet zitten

Op de persconferentie voorafgaand aan het competitieduel met AZ van donderdag gaf De Boer toe dat de door Chelsea aan AC Milan verhuurde middenvelder de eerste optie was. 'Hem hebben we in eerste instantie gevraagd, maar hij wilde zelf niet', legt De Boer uit. De oefenmeester vond een extra middenvelder geen overbodige luxe.

'Omdat Davy Klaassen en Thulani Serero geen honderd procentjes zijn', verwees De Boer naar de blessures van het tweetal. Beide middenvelders zijn niet inzetbaar tegen AZ, waardoor de van SC Heerenveen overgekomen Sinkgraven zijn debuut lijkt te gaan maken. 'We kwamen op het middenveld zó in de knel, dat ik heb geëist dat Daley direct zou komen. We wilden geen risico's nemen.'

Van Ginkel beleeft met vier competitie-optredens en een bekerduel een weinig succesvolle tijd in Italië, maar zag Ajax dus niet zitten. Met Sinkgraven is Ajax overigens niet slechter af, denkt De Boer. 'Hij heeft heel veel voetbalgogme, zowel aanvallend als verdedigend, en kan op veel verschillende posities spelen.' Over een eventueel debuut wilde de trainer nog niet veel kwijt. 'Dat zien we morgen. Drie linkspoten op het middenveld? Als ik denk dat dat het beste is, dan kies ik daar gewoon voor', liep De Boer al vooruit op een dergelijke samenstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.