Van Ginkel vervangt geblesseerde Locadia bij Oranje

Reacties

Jürgen Locadia heeft zich vanwege liesklachten moeten afmelden voor de trainingsstage van het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal riep Marco van Ginkel op als zijn vervanger.

Van Ginkel vervangt geblesseerde Locadia bij Oranje

De medische staf van de KNVB onderzocht Locadia, waarna de PSV-spits huiswaarts is gekeerd. Woensdagavond voegt Van Ginkel zich bij de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder staat onder contract bij Chelsea, dat zondag nog op bezoek gaat bij Cardiff City, maar Van Ginkel kan zich desondanks melden bij Oranje.

De 21-jarige middenvelder - die afgelopen zomer werd overgenomen van Vitesse - liep eind september een gescheurde kruisband op, maar herstelde vliegensvlug. Half februari hervatte hij de training al bij de Londense club en een maand later volgt nu zijn rentree. Daardoor zette hij deelname aan het WK niet uit zijn hoofd.

Van Ginkel speelde slechts vier wedstrijden voor Chelsea toen eind september tijdens het League Cup-duel met Swindon Town het noodlot toesloeg. De schade aan de knie - een gescheurde kruisband - wees op een herstelperiode van negen maanden. Het herstel verliep veel sneller dan verwacht en tegen de reserves van Manchester United volgde zijn rentree.

In eerste instantie selecteerde Van Gaal twintig spelers uit de Eredivisie, die zich woensdag om 13.30 uur in Hoenderloo moesten melden bij het Golden Tulip Hotel, waar de allereerste WK-voorbereiding van start gaat. Om 18.00 uur zal de eerste van vele trainingen op het menu staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.