Van Ginkel uitblinker bij ruime zege AC Milan

AC Milan heeft het vermoedelijk laatste thuisduel van Filippo Inzaghi als trainer omgezet in een ruime zege. Marco van Ginkel was uitblinker tegen Torino: 3-0.

Stephan El Shaarawy opende in de achttiende minuut de score voor Milan, dat nog in de eerste helft met tien man kwam te staan na rood voor Cristian Zaccardo.

Van Ginkel verdiende twaalf minuten na rust een strafschop. Hij werd na een uitstekende actie neergelegd door Cristian Molinaro, die rood kreeg. Het buitenkansje werd benut door Giampaolo Pazzini, voor wie het zijn honderdste doelpunt in de Serie A was. In de 65ste minuut maakte El Shaarawy de 3-0 na een prachtig steekpassje van Van Ginkel. Inzaghi zag de 2-0 en 3-0 vanaf de tribune, want hij was vanwege aanhoudende kritiek op de leiding van het veld gestuurd.

Door de zege stijgt Milan van de elfde naar de tiende plaats. De Rossoneri sluiten het seizoen volgende week af met een uitduel met Atalanta Bergamo. Torino blijft negende.