Van Ginkel put moed uit rentree bij Nederlands elftal

Reacties

Op dag twee van de Oranje-stage in Hoenderloo heeft Marco van Ginkel zijn rentree gemaakt bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Chelsea was bijna een jaar uit beeld.

Van Ginkel put moed uit rentree bij Nederlands elftal

Van Ginkel speelde bijna een jaar geleden zijn tweede en laatste interland, op 14 augustus in en tegen Portugal (1-1). Een zware knieblessure in september verpestte niet alleen zijn eerste seizoen in Londense dienst, maar vertroebelde ook zijn uitzicht op het WK.

De uitnodiging zich in Hoenderloo te melden als vervanger van de geblesseerde Jürgen Locadia voor de trainingsstage biedt Van Ginkel weer perspectieven. De middenvelder wil zich allerminst rijk rekenen, maar ziet het als een mooie kans te laten zien aan bondscoach Louis van Gaal hoe hij ervoor staat na zijn blessure.

Van Ginkel had pas vier wedstrijden achter zijn naam staan voor Chelsea toen eind september tijdens het League Cup-duel met Swindon Town het noodlot toesloeg. De schade aan de knie - een gescheurde kruisband - wees op een herstelperiode van negen maanden. Het herstel verliep veel sneller dan verwacht en tegen de reserves van Manchester United volgde medio maart zijn rentree.

In eerste instantie selecteerde Van Gaal twintig spelers uit de Eredivisie, die zich woensdag om 13.30 uur in Hoenderloo moesten melden bij het Golden Tulip Hotel, waar de allereerste WK-voorbereiding van start ging. In tegenstelling tot de overige negentien had Van Ginkel nog wel verplichtingen bij Chelsea, maar de Londenaren lieten de middenvelder toch afreizen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.