Van Ginkel mist door enkelblessure duels met Portugal

Reacties

Marco van Ginkel heeft tijdens zijn debuut bij AC Milan (2-2 tegen Empoli) zijn enkelbanden verrekt. Dat bleek uit onderzoek van de medische staf van de Rossoneri.

Van Ginkel mist door enkelblessure duels met Portugal

'Met intensieve fysiotherapie en rust zal de middenvelder, naar het zich laat aanzien, over ongeveer drie weken weer geheel speelklaar zijn', meldt managementbureau Sport-Promotion over de blessure van de 21-jarige middenvelder.

Gezien die verwachting moet hij de play-offduels van Jong Oranje met Jong Portugal, in de strijd om een ticket voor het EK in 2015, sowieso aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Adrie Koster nam hem woensdag nog wel op in zijn voorselectie, maar zal het op 9 en 14 oktober zonder zijn aanvoerder moeten stellen.

Tegenslag
Er werd echter gevreesd voor een maandenlange afwezigheid, maar zoals het zich nu laat aanzien lijkt de blessure mee te vallen: 'In eerste instantie speelde ik nog enkele minuten door, maar het voelde niet goed', blikt Van Ginkel op de site van Sport-Promotion terug op zijn ongelukkige debuut voor AC Milan. 'Gelukkig blijkt mijn blessure dus mee te vallen en ik hoop er binnen enkele weken weer bij te zijn.'

Het is voor Van Ginkel de tweede zware tegenslag in korte tijd. Niet lang na zijn overstap van Vitesse naar Chelsea medio 2013 liep de middenvelder een ernstige knieblessure op, die hem vrijwel het gehele seizoen kostte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.