Van Ginkel klopt op deur Inzaghi: 'Ik ben topfit'

Reacties

Marco van Ginkel hoopt de interlandperiode te benutten om zich in de kijker te spelen bij AC Milan-trainer Filippo Inzaghi. Over anderhalve week wacht namelijk de topper tegen Internazionale.

Van Ginkel klopt op deur Inzaghi: 'Ik ben topfit'

Van Ginkel heeft het tot nu toe moeilijk in Milaan. Hij kwam pas één keer in actie voor de Rossoneri. Afgelopen weekend tegen Sampdoria (2-2) leek er een optreden bij te komen, maar Inzaghi besloot Van Ginkel op het allerlaatste moment toch niet in te laten vallen.

Door het gelijkspel in Genua wacht Milan nu al vier duels op een zege. Het maakt de druk op de Derby della Madonnina van 23 november alleen maar groter. 'We hebben nu een periode om met zijn allen te trainen. Komend weekend pakken we onze rust en daarna gaan we echt vol aan de bak richting de wedstrijd tegen Inter', aldus Van Ginkel op de clubsite.

Topfit
Een overwinning op Inter is voor Milan niet alleen nodig om de Nerazzurri onder zich te houden, maar ook om een crisis in de kiem te smoren. 'Het wordt een ontzettend belangrijke wedstrijd voor ons', weet Van Ginkel, die zijn bijdrage hoopt te leveren aan de stadsderby. 'Ik ben helemaal topfit. Waar ik speel, maakt me niet veel uit. Ik kan op het middenveld in een controlerende rol spelen, maar ook aanvallender. Het kan allemaal.'

'We moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de club zich voor Europees voetbal kwalificeert', formuleert de Chelsea-huurling de doelstelling van zijn tijdelijke werkgever. Milan staat na elf duels zevende met negentien punten, één meer dan Internazionale, dat negende staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.