Van Ginkel: 'Hiervoor ben ik teruggekomen'

Marco van Ginkel noemt de uitschakeling van PSV tegen Atlético Madrid ontzettend zuur. Pas na strafschoppen (8-7) bezweken de Eindhovenaren in de achtste finale van de Champions League.

'Met die extra tijd erbij hebben we met z'n allen keihard gestreden', stelde de middenvelder bij Ziggo Sport kort na afloop van de return. Een penaltyreeks was nodig, omdat het in Eindhoven ook 0-0 was geworden. 'Dan komt het aan op penalty's en verliezen we. Ontzettend zuur', aldus Van Ginkel, die in tegenstelling tot Luciano Narsingh wel zijn strafschop benutte. Na de cruciale misser van de PSV-aanvaller velde Juanfran het vonnis.

'Trots? Ja, natuurlijk. Dat komt deze week nog wel', vervolgde Van Ginkel over de knappe prestatie van de Eindhovenaren. 'Dit is natuurlijk al een hele prestatie: dat we uit bij Atlético nog aardig wat kansen creëren en niet veel weggeven... Dan komt het aan op penalty's en vliegen ze er bij ons ook nog één voor één in. Heel jammer dat we dan alsnog verliezen.'

Het duel was voor PSV, dat zondag rivaal Ajax treft in Eindhoven, een slijtageslag. 'Het tempo was heel hoog. De eerste helft ging op en neer. Na rust was er iets meer verdedigend werk voor ons en bleef het flink aanpoten. Met de extra tijd erbij gaan de spiertjes dan wel pijn doen', stelde Van Ginkel, die mede door dit soort confrontaties zag waarom hij terugkwam naar Nederland. 'Voor dit soort wedstrijden. Maar het blijft zuur.'