Van Ginkel direct in de spotlights bij rentree voor PSV

PSV heeft het trainingskamp in het Spaanse Jerez de la Frontera afgesloten met een 2-1 oefenzege op SC Freiburg. Tegen de nummer acht van de Bundesliga, die niet met de gehele A-ploeg aantrad omdat eerder vandaag ook al was gespeeld tegen FC Vaduz (3-1 zege), luisterde Marco van Ginkel zijn rentree op met een fraaie goal.

Van Ginkel was een van de namen die van trainer Phillip Cocu aan de aftrap mocht verschijnen (zie opstelling onderaan). De middenvelder wordt voor de tweede seizoenshelft gehuurd van Chelsea, net als vorig seizoen. Ook Sam Lammers en Dante Rigo mochten hun opwachting maken in de basiself. Jorrit Hendrix keerde terug in de hoofdmacht na wekenlang geblesseerd te zijn geweest. Het was voor PSV de tweede wedstrijd in twee dagen. De A-ploeg ging zaterdag met 4-1 onderuit tegen Borussia Dortmund.

Voor rust viel er niet veel te beleven in het oefenduel, waarin PSV weer in een 4-3-3-formatie aantrad. Tegen Dortmund koos Cocu nog voor een 4-4-2-strijdwijze. Steven Bergwijn was dreigend en op slag van rust kreeg Van Ginkel de grootste kans. Doelman Rafal Gikiewicz hield de middenvelder evenwel van scoren af.

Na rust was ook Gikiewicz geklopt toen Van Ginkel vanaf zo'n achttien meter aanlegde. Hij draaide de bal fraai in de verre hoek. Kort na die goal was het opnieuw raak, want drie minuten later bekroonde Florian Jozefzoon een snelle PSV-aanval met een schot in de verre hoek. Door een schitterende treffer van Maximilian Philipp, hij knalde van afstand raak, werd het uiteindelijk 2-1.

Bij PSV gaat het vizier nu op Excelsior, de ploeg die zaterdag de tegenstander is in competitieverband. Wat dat betreft was het goed nieuws voor Cocu dat Héctor Moreno zoals gepland een helft mee kon doen tegen Freiburg. Hij werd vervangen door Damian Van Bruggen. Ook Pablo Rosario (voor Rigo), Beto (voor Lammers) en doelman Luuk Koopmans (voor Remko Pasveer) maakten nog hun opwachting bij de Eindhovenaren.