Van Geel: 'Talent ontwikkelen aan hand van ervaren spelers'

Reacties

Martin van Geel denkt met de komst van Bilal Basaçikoglu (19) en Luke Wilkshire (32) een slag op de transfermarkt te hebben geslagen. De technisch directeur van Feyenoord ziet in Basaçikoglu een talentvolle aanwinst die zich in De Kuip onder de vleugels van ervaren spelers als Wilkshire verder moet ontwikkelen.

Van Geel: 'Talent ontwikkelen aan hand van ervaren spelers'

'Ons beleid is erop gericht om spelers uit onze eigen jeugdopleiding aan te vullen met grote talenten van buitenaf. Wij zijn wat dat betreft heel blij met de komst van Bilal Basaçikoglu, die een meerjarig contract tekent en de kans krijgt om zich bij ons verder te ontwikkelen', vertelt Van Geel donderdagochtend op de clubwebsite.

'We zijn daarnaast van mening dat talent zich alleen kan ontwikkelen aan de hand van ervaren spelers, terwijl we ook de balans in het elftal zorgvuldig bewaken en een aantal van onze talenten niet overhaast willen brengen. In dat opzicht is Luke Wilkshire een zeer welkome versterking', vervolgt Van Geel over de Australiër, die bij FC Twente al samenwerkte met Fred Rutten.

Wilkshire moet bij Feyenoord Daryl Janmaat doen vergeten op de rechtsbackpositie. 'We zijn heel blij dat we hem transfervrij aan ons hebben kunnen binden en we naast geroutineerde spelers als Joris Mathijsen, Khalid Boulahrouz en Ruben Schaken extra ervaring hebben kunnen toevoegen aan deze selectie, waarvan de gemiddelde leeftijd desondanks nog altijd geen 24 jaar is.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.