Van Geel schaart zich achter door fans belaagde Vilhena

Reacties

Technisch directeur Martin van Geel zal komende week tijdens het trainingskamp in Oostenrijk individuele gesprekken voeren met de spelers van Feyenoord. Ongetwijfeld zullen daarbij ontwikkelingen op transfergebied de revue passeren, maar Van Geel wil eerst en vooral het binnenbrandje rondom Tonny Vilhena blussen.

Van Geel schaart zich achter door fans belaagde Vilhena

Vilhena werd zaterdag na afloop van het oefenduel met SC Feyenoord lastiggevallen door enkele Feyenoord-supporters, die de twintigjarige middenvelder verwijten dat hij zijn in 2016 aflopende contract niet heeft verlengd na een jaar op de bank onder de eind vorig seizoen vertrokken trainer Fred Rutten.

Van Geel neemt op de website van de Rotterdammers stelling tegen het gedrag van het groepje fans dat Vilhena belaagde. 'Ik keur absoluut af wat daar gebeurde', aldus Van Geel. 'Emotie hoort bij voetbal, maar van wat ik begrepen heb zijn daar dingen geroepen die van een enorm gebrek aan respect getuigen. Dat hoort niet. Zo ga je niet met elkaar om en zeker niet met een jongen die bij deze club is opgegroeid en al zijn hele leven voor Feyenoord speelt.'

Desondanks dreigt Feyenoord na dit seizoen zowel Vilhena als Jean-Paul Boëtius kwijt te raken, mits de twee zelf opgeleide spelers hun nog een jaar doorlopende verbintenissen niet verlengen. Feit is wel dat alle spelers onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst weer een frisse start kunnen maken.

Dat is volgens Van Geel ook de bedoeling van de trainingsweek in de Alpen, waar Feyenoord woensdag oefent tegen vierdeklasser Kematen SV en zaterdag de Duitse 2. Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf treft. Van Geel: 'Na een prima eerste week van het seizoen kan Giovanni van Bronckhorst met de groep daar in alle rust en onder ideale omstandigheden verder toewerken naar de start van de competitie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.