Van Geel: 'Misschien wel langer door met Vilhena'

Reacties

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord zegt zich zonder problemen neer te leggen bij het besluit van Tonny Vilhena om niet naar Sampdoria te verkassen. Er was al overeenstemming tussen de Rotterdammers en de Italiaanse club.

Van Geel: 'Misschien wel langer door met Vilhena'

'Bij een transfer moeten er drie partijen akkoord zijn: de verkopende partij, de kopende partij en de speler zelf. Als er eentje daarvan niet achter een beslissing staat, heb je dat te respecteren. We kunnen niemand dwingen om te vertrekken. En dat zullen we ook nooit doen. Zeker nu niet in het geval van Tonny met zijn moeilijke privé-situatie. We kunnen hem heel goed begrijpen', laat Van Geel weten aan Voetbal International.

De technisch directeur doelt op de ernstige ziekte van de moeder van Vilhena. Het was voor de middenvelder aanleiding om zeker tot de winterstop in De Kuip te blijven. Zijn contract loopt medio 2016 af. Mogelijk vertrekt de twintigjarige middenvelder in de winter dus alsnog bij de club waar hij zijn opleiding genoot.

'Want het liefst zien we spelers met transferwaarde niet gratis uit hun contract lopen. Dat lijkt me logisch', zegt Van Geel. Maar de td sluit ook niet uit dat Vilhena nog langer aan Feyenoord verbonden blijft. 'Wellicht komt er straks wel weer een moment dat we met elkaar om de tafel gaan en tot de conclusie komen dat we graag samen met elkaar verder willen. Wat dat betreft houd ik alle opties open rond Tonny.'

Manu
Met het aanblijven van Vilhena en het aanstaande vertrek van Elvis Manu naar het Engelse Brighton & Hove Albion, verwacht Van Geel niet dat zich voor Feyenoord verder nog ontwikkelingen voordoen op de transfermarkt. 'In de voetballerij weet je het nooit. Maar ik ga er vanuit dat, als Elvis vertrekt, hij de laatste is. En er komen ook geen spelers meer bij. We hebben het volste vertrouwen in de huidige groep spelers.'

Feyenoord speelt zondag de uitwedstrijd tegen PSV. De aftrap in Eindhoven is om 16.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.