Van Geel: 'Inschrijven tweede elftal is licentie-eis'

Reacties

De reglementen van de KNVB verplichten Feyenoord het tweede elftal in te schrijven voor competitievoetbal, laat technisch directeur Martin van Geel weten aan Voetbal International.

Van Geel: 'Inschrijven tweede elftal is licentie-eis'

De Rotterdammers - die met het voormalige Jong Feyenoord niet wensen deel te nemen aan de nieuwe voetbalpiramide van de Nederlandse voetbalbond - komen volgend seizoen dus opnieuw uit in de reservecompetitie.

Waar er geluiden opgingen dat de Eredivisionist verder wilde zonder tweede elftal, stelt Van Geel dat de beloften terugtrekken simpelweg geen optie was. 'Het is een licentie-eis van de KNVB', stelt de bestuurder, die al in een vroeg stadium aangaf om onder meer om financiële redenen niet met die selectie in te willen stromen in de voetbalpiramide waarbij doorstroming naar de Jupiler League een optie zou zijn.

Van Geel zoekt het liever in samenwerking met Jupiler League-clubs als RKC Waalwijk en FC Den Bosch. De twee Brabantse Eerstedivisionisten lieten donderdag weten open te staan voor het 'stallen' van overbodige spelers. 'Het feit dat we ons nu in hebben geschreven voor de reservecompetitie heeft geen gevolgen voor eventuele samenwerkingsverbanden', aldus Van Geel.

'We zullen wel moeite hebben met de belasting, omdat we komend seizoen weer Europees voetbal gaan spelen', vervolgt de technisch directeur. Hij verwacht voor beide selecties te kunnen beschikken over een groep van circa 35 spelers en dat kan nog krap worden met minimaal zes wedstrijden in de groepsfase van de Europa League, Eredivisie-wedstrijden en duels in het KNVB-bekertoernooi. 'We gaan voor zoveel mogelijk kwaliteit', besluit Van Geel. (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.