Van Geel: 'Giovanni klaar voor deze stap'

Reacties

Dat niet Jean-Paul van Gastel maar Giovanni van Bronckhorst de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord is, heeft volgens technisch directeur Martin van Geel een goede reden. Van Gastel krijgt gezien zijn verleden als jeugdtrainer een rol als verbindingsman tussen De Kuip en Varkenoord.

Van Geel: 'Giovanni klaar voor deze stap'

Na te hebben gewerkt met ervaren trainers als Ronald Koeman en Fred Rutten gooit Feyenoord nu Van Bronckhorst in 'het diepe'. Na zijn afscheid als speler in 2010 deed de 106-voudige international alleen ervaring op als assistent bij Jong Oranje en Feyenoord. Dat is volgens Van Geel (foto) voldoende om nu op eigen benen te staan. 'Wij zijn ervan overtuigd dat Giovanni na drie jaar onder Ronald Koeman en een jaar onder Fred Rutten klaar is voor deze stap', zegt de technisch directeur in een verklaring.

Nadat bekend werd dat Rutten na één jaar alweer zou vertrekken, ging Van Geel het gesprek aan met zowel Van Bronckhorst als Van Gastel. Daarin werd al gauw duidelijk dat de onervaren trainers klaar waren voor een volgende stap. 'De goede gesprekken die we de voorbije periode met elkaar hebben gevoerd, hebben dat gevoel alleen maar verder versterkt. We zijn heel blij dat Gio als echte Feyenoorder de uitdaging met ons aangaat en zeker ook dat Jean-Paul verbonden blijft aan de club.'

Cultuurbewaker
Van Gastel tekende een driejarig contract, één seizoen meer dan Van Bronckhorst, en gaat de lange termijn bewaken in De Kuip. 'Jean-Paul zien wij behalve als een ambitieuze vakman ook als een cultuurbewaker van de club. Hij is vanwege zijn verleden als jeugdtrainer bovendien al een ideaal verlengstuk richting onze jeugdopleiding. Vandaar dat we met hem ook hebben gekeken naar de langere termijn.'

Om het gebrek aan ervaring in de huidige staf te compenseren werd eerder al bekend dat Feyenoord op zoek zou gaan naar een door de wol geverfde coach die Van Bronckhorst in zijn debuutseizoen als hoofdtrainer zal bijstaan. Wie dat wordt is nog niet besloten. 'De komende tijd gaan we met elkaar op zoek naar een ervaren assistent-trainer, die de technische staf komend seizoen nog verder zal versterken en ondersteunen', aldus Van Geel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.