Van Gaal: 'Zware reeks rond feestdagen overleefd'

Reacties

Ook in 2015 is Louis van Gaal bij Manchester United nog niet verlost van de stortregen aan blessures. Zondag vielen Rafael en Luke Shaw uit tijdens de 2-0 zege bij Yeovil Town.

Van Gaal: 'Zware reeks rond feestdagen overleefd'

De Braziliaanse verdediger moest halverwege het strijdtoneel verlaten met naar verwachting een gebroken jukbeen. Shaw haakte af met een enkelblessure. 'Bij Rafa ziet het er niet goed uit', vertelde Van Gaal op de clubwebsite. 'Door die twee blessures moest ik wel van vijf naar vier verdedigers overschakelen. Het is eigenlijk zoals al het hele seizoen. Ik moet steeds problemen oplossen en dat moest nu in de rust al.'

Hoewel nog niet helemaal duidelijk is hoelang de twee eventueel uit de roulatie zijn, is er volgens Van Gaal ook goed nieuws. 'We mogen heel blij zijn dat er spelers terugkomen. Angel di María is al terug, Daley Blind en Marcos Rojo zijn ook dicht bij hun rentree, dus dan zitten we weer wat dikker in onze linkspoten.'

Van Gaal liet al eerder weten dat hij het drukke programma in Engeland rond de feestdagen niets vindt, maar hij meent dat United het 'overleefd heeft'. Tot vandaag won United in competitieverband van Newcastle United op Boxing Day, werd het twee dagen later bij Tottenham Hotspur 0-0 en werd ook op Nieuwjaarsdag gelijkgespeeld bij Stoke City (1-1).

'We zijn een ronde verder in de FA Cup en zijn wat ingelopen op Chelsea. Wat wil je nog meer?', doelt hij op de achterstand op de gedeelde koplopers Chelsea en Manchester City, die inmiddels tien punten bedraagt. 'Ik ben blij dat we deze reeks doorgekomen zijn, want ik had niet veel spelers tot mijn beschikking.' Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of Rafael en Shaw zich ook weer in de ziekenboeg moeten gaan melden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.