Van Gaal zondert Valdés volledig af van ploeggenoten

Reacties

Op voorspraak van Louis van Gaal werkt Victor Valdés in een volledig isolement bij Manchester United. De Spaanse doelman wordt bewust afgezonderd van andere spelers.

Van Gaal zondert Valdés volledig af van ploeggenoten

The Guardian doet een boekje open over de situatie van Valdés in Manchester. De twintigvoudig international van Spanje mag al geruime tijd niet met de eerste selectie meetrainen en wordt ook geweerd bij het beloftenelftal en de hoogste jeugdploeg. De 33-jarige werkt mag alleen volledig individueel trainen met een keeperstrainer die normaal alleen met jeugdspelers werkt.

De bewuste isolatie van Valdés gaat veel verder dan dat. Zo heeft Van Gaal hem het recht op een kluisje op het trainingscomplex ontzegd, werd hij niet uitgenodigd voor het nemen van de teamfoto en traint hij alleen op tijden dat de eerste selectie niet aanwezig is op Carrington. Als Van Gaal zijn spelersgroep in de ochtend onder handen neemt moet Valdés 's middags komen en omgekeerd. Enkele spelers van United hebben naar verluidt grote moeite met de behandeling van Valdés.

Het conflict tussen Valdés en Van Gaal ontstond aan het einde van vorig seizoen. De Nederlander wilde dat de doelman zou meespelen met de beloften, maar Valdés zei dat hij dat niet wilde. Van Gaal verklaarde vervolgens dat de keeper die hij kent uit zijn tijd bij Barcelona niet langer in zijn filosofie paste. Een transfer naar Besiktas ketste in de zomer op het laatste moment af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.