Van Gaal ziet spits in Memphis: 'Dat is zijn beste rol'

Reacties

Memphis Depay lijkt zich in het restant van zijn eerste seizoen bij Manchester United te moeten richten op de plaats in de punt van de voorhoede. Manager Louis van Gaal heeft verklaard dat hij vindt dat de international als spits het best tot zijn recht komt.

Van Gaal ziet spits in Memphis: 'Dat is zijn beste rol'

Memphis begon het seizoen als linksbuiten, maar raakte in oktober zijn basisplaats kwijt. Zaterdag keerde hij in het uitduel met Watford terug in het team van United, maar dan als centrumspits. Door de openingstreffer te maken, bewees de 21-jarige Nederlander direct zijn waarde.

'In de eerste helft was Memphis fantastisch', vertelde Van Gaal aan The Manchester Evening News. 'Ik denk dat hij in deze rol het best tot zijn recht komt. Hij heeft daar ook voor mij gespeeld tijdens het WK, dus ik wist dat hij dit in zich had.'

Shaw
Als we de Engelse kranten mogen geloven, is Van Gaal al druk bezig zich te oriënteren op de winterse transferperiode. De Amsterdammer gaf toe dat hij in elk geval op zoek gaat naar een linksback. 'Ik was ervan overtuigd dat Luke Shaw een goed seizoen zou draaien. Daarom heb ik geen back-up voor hem gekocht. Ik dacht dat Shaw alles ging spelen, maar misschien moeten we nu wel een linksback kopen', doelde Van Gaal op de ernstige beenbreuk die de Engelsman in september opliep tegen PSV.

Woensdag wacht op Old Trafford de thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren. Van Gaal riep zijn fans op Héctor Moreno, die de kwetsuur van Shaw veroorzaakte, niet uit te fluiten. 'Hij deed het niet expres. Hij wilde de bal spelen en niet het been van Luke raken. Dit gebeurt in het voetbal.'

Over de mogelijke terugkeer van Cristiano Ronaldo op Old Trafford kon Van Gaal weinig zeggen. 'Spelers van dit niveau zijn meestal onhaalbaar. Met Cristiano Ronaldo moeten we afwachten en hopen', sprak hij over de Portugees, die United in 2009 verruilde voor Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.