Van Gaal ziet met Herrera opnieuw basiskracht wegvallen

Reacties

Er blijft Louis van Gaal weinig bespaard. De manager van Manchester United kon door blessureleed al geen beroep doen op enkele belangrijke verdedigers en moet nu ook Ander Herrera voorlopig missen. De Spaanse middenvelder kampt met een gebroken rib.

Van Gaal ziet met Herrera opnieuw basiskracht wegvallen

Van Gaal moest afgelopen weekend tegen West Ham United noodgedwongen Patrick McNair laten debuteren in het hart van de defensie. Marcos Rojo kreeg de negentienjarige Engelsman als kompaan, omdat Jonny Evans, Phil Jones en Phil Smalling allen niet inzetbaar waren door uiteenlopende kwetsuren.

De spoeling op het middenveld was ondanks de fysieke ongemakken van Michael Carrick, Marouane Fellaini, Jesse Lingard en Ashley Young minder dun, maar met Herrera mist Van Gaal wel een belangrijke kracht. United betaalde afgelopen zomer 35 miljoen euro voor de 25-jarige spelmaker, die mede door een enkelkwetsuur echter pas vier keer in actie kwam. Bovendien wacht Wayne Rooney een schorsing.

Hoe lang Herrera precies aan de kant staat maakte de club van Van Gaal niet bekend. Op de website laat United weten dat het herstel van de Spanjaard de komende weken wordt getest. Een meevaller voor The Red Devils is wel dat, na de thuiswedstrijd van zondag tegen Everton, er een interlandpauze voor de deur staat. Over een maand volgen de toppers tegen Chelsea (26 oktober) en Manchester City (2 november).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.