Van Gaal zeer blij met Riquelme en Rivaldo

Barcelona begon woensdag onder leiding van de nieuwe trainer Louis van Gaal aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na afloop van de ochtendtraining gaf Van Gaal zijn visie op onder meer de komst van Juan Román Riquelme.

'Ik ben zeer blij met de transfer van Riquelme. Hij is een uitstekende speler, met veel kwaliteiten. Ik denk dan ook dat hij kan uitblinken bij Barcelona', liet de trainer van Barça weten. Eerder was Van Gaal vooral kritisch over de mogelijke koop van de Argentijnse spelmaker omdat hij op die positie over voldoende alternatieven beschikt.

Toch kon Van Gaal zich nu vinden in de komst van Riquelme. 'Ik heb altijd gezegd dat je moet profiteren als de markt daartoe aanleiding geeft. Riquelme is nu goedkoop.' Ook Van Gaal sloot de mogelijkheid niet uit dat Riquelme vanwege het overschot aan spelers van buiten de Europese Unie bij Barcelona eerst nog zal worden verhuurd door de Catalaanse club. 'We moeten wachten totdat de selectie definitief is. Er kunnen nog spelers vertrekken of juist worden aangetrokken. Pas dan valt er wat te zeggen over de situatie', legde de Nederlander uit.

Over een eventueel vertrek van Rivaldo wilde Van Gaal het nog niet hebben. 'Rivaldo heeft nog een contract voor een jaar. Hij sluit zich op 22 juli aan bij de ploeg en hij heeft al aangekondigd zich volledig in te zullen zetten voor Barcelona. Ik ben blij met die houding en ik ben blij dat hij er zin in heeft. We hebben nu vijf buitenlanders en ik heb nog niet besloten welke vier we houden.'

Bekijk hier al onze video's