Van Gaal wint weer ondanks magnifieke goal Pjanic

De wittebroodsweken van Louis van Gaal bij Manchester United verlopen voortreffelijk. De Engelse topclub versloeg het AS Roma van Urby Emanuelson met 3-2.

Het duel werd afgewerkt in Denver en vond plaats in het kader van de International Champions Cup, een vriendschappelijk toernooi waar ook Internazionale, Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Olympiakos Pireaus en Manchester City aan deelnemen.

Van Gaal had ook voor zijn tweede oefenduel (donderdag werd Los Angeles Galaxy al met 0-7 verpulverd) een 5-3-2-formatie uit de hoge hoed getoverd. Ook tegen Roma vormde die tactiek de blauwdruk voor succes voor United, dat in de 36ste minuut de leiding greep dankzij een fantastische pegel van Wayne Rooney. De aanvaller stond met een puntgave pass aan de basis van de 2-0 van Juan Mata, die subliem aannam en afrondde.

Wereldgoal
Roma, waar Urby Emanuelson in de basis begon en de nog herstellende Kevin Strootman ontbrak, keek bij rust zelfs tegen een 3-0 achterstand aan. Rooney benutte vlak voor de pauze een strafschop. Van die forse achterstand kwamen de Giallorossi niet meer terug, hoewel Miralem Pjanic namens de Italianen met een absolute wereldgoal nog wel voor spektakel zorgde. Hij trapte de bal vanaf eigen helft over United-doelman Ben Amos heen in het doel. Bij United verslapte daarna de concentratie, waarna Francesco Totti vanaf de strafschopstip nog voor 3-2 zorgde..

De zege betekent dat Van Gaal in alle opzichten een prima start kent bij United. Internazionale is woensdag de volgende opponent van de ex-bondscoach van Oranje, die nog altijd niet kan beschikken over Robin van Persie, die vanwege zijn deelname aan het WK nog op vakantie is.