Van Gaal: 'We hebben lang moeten wachten op de goal'

Manchester United-manager Louis van Gaal kon na het Champions League-duel met CSKA Moskou (1-0 zege) opgelucht ademhalen dankzij een late treffer van Wayne Rooney. De spits maakte zo een einde aan de doelpuntendroogte bij de topclub.

'Ik ben opgelucht, maar ook trots', begon Van Gaal op de persconferentie. 'We speelden aanvallend en hebben veel kansen gecreëerd. Tegen een goed georganiseerd team is het altijd lastig scoren. We hebben lang op het doelpunt moeten wachten', stelde de Nederlander, die zijn team in de laatste drie wedstrijden voor het Champions League-duel niet had zien scoren.

Het bevrijdende doelpunt van Rooney kwam kort na twee uitgelezen mogelijkheden voor CSKA-spits Seydou Doumbia. 'We hadden 89 minuten controle over de wedstrijd, maar in die minuut met de kansen voor Doumbia hadden we het duel ook zomaar kunnen verliezen', besefte Van Gaal.

De manager vertelde dat een ploeg als CSKA nooit onderschat mag worden en verwees naar de geschiedenisboeken. 'Ook in de gouden jaren heeft United volgens mij nooit van een Russische ploeg gewonnen in eigen huis. Iedereen denkt dat het makkelijk is, maar dat is niet zo.'

Door de beslissende goal voor zijn rekening te nemen, is Rooney weer een stap dichter bij het schrijven van clubhistorie. De spits scoorde dinsdagavond voor de 237ste keer in United-dienst en evenaarde daarmee Denis Law. Alleen Sir Bobby Charlton wist twaalf keer vaker het net te vinden namens The Red Devils. 'Denis Law is een clublegende en ik vind het een eer om op gelijke hoogte te staan met hem. Deze overwinning is erg belangrijk voor ons, het is lastig voetballen tegen een defensieve tegenstander.'