Van Gaal vreest: 'Maar PSV moet nog maar zien te winnen'

Manchester United-manager Louis van Gaal voelt dat de druk op het laatste groepsduel in de Champions League door het doelpuntloze gelijkspel tegen PSV is toegenomen, maar wijst naar de stand op de ranglijst. 'Wij zijn nog steeds de nummer twee en PSV moet nog maar zien te winnen.'

'Ik denk dat wij de wedstrijd al voor rust in het slot hadden kunnen gooien', vertelde Van Gaal direct na afloop in de catacomben. 'We hadden drie grote mogelijkheden en gaven niet veel weg, maar we scoorden niet. Dan weet je dat het 0-0 is bij rust', rekende de voormalig bondscoach voor.

'Na rust was het qua spel wat minder', meende Van Gaal. 'Dat kwam ook doordat PSV wat beter in de wedstrijd kwam.' Toch baalde de manager van The Red Devils vooral van de gemiste kansen van zijn eigen ploeg. 'Ik kan niet iedere wedstrijd in het interview na afloop zeggen dat we onze kansen niet afmaken, maar het is wel zo. Als we voor rust scoren, speel je niet zo'n tweede helft en zou ik wat lekkerder op de bank zitten. Maar dat gebeurt tot nu toe niet.'

Lastig karwei
Door het resultaat in Manchester - en de eerdere 2-0 nederlaag van CSKA Moskou tegen VfL Wolfsburg - heeft PSV op 8 december aan een thuiszege tegen de Russen genoeg om zich bij de laatste zestien ploegen in de Champions League te scharen. United gaat nog op bezoek bij de Duitsers. Van Gaal: 'Dat wordt een erg lastig karwei. Wolfsburg is in mijn ogen de sterkste tegenstander in onze groep, al hebben we al laten zien dat we van ze kunnen winnen', doelde hij op de thuiswedstrijd tegen Die Wölfe (2-1).

'Maar we zijn nog steeds de nummer twee en PSV moet nog maar zien te winnen', vervolgde Van Gaal. 'En winnen van CSKA is niet gemakkelijk. Dat denkt iedereen wel, maar CSKA kan bovendien nog derde worden. Zij vechten dus nog ergens voor; dat is goed voor ons.'